Rehabilitació del Museu dera Nheu i de la Sala Social, a Unha (2009)

PROMOTOR: Ajuntament de Naut Aran

SUPERFÍCIE: 637,78m²/ 286,86m²

PRESSUPOST: 273.133,28€/ 208.756,02€

L’objecte del projecte és la reforma dels edificis situats al “Coto Baile” com a seu del nou Museu de la Neu de Naut Aran i com a Seu social de l’E.M.D. d’Unha, al nucli d’Unha del municipi de Naut Aran.

La proposta comporta la substitució de les cobertes existents i la redistribució dels espais interiors per tal d’adaptar-lo a les necessitats dels nous programes.

En ambdós edificis es genera una sala diàfana per planta per tal de poder organitzar l’espai de la manera més lliure possible. En el cas del Museu l’espai expositiu, i en cas de la Sala l’espai per poder organitzar les celebracions del poble, amb incorporació d’una zona destinada a petit escenari, zona de lavabos i una petita barra de bar.

Els nous edificis respecten les volumetries dels edificis històrics i ressolen el seu funcionament adaptant el seu funcionament als forts desnivells del terreny i afloraments de pedra natural. En el cas del museu, ja que l’edifici es situa sobre una penya, ha estat necessari la creació d’un recorregut exterior adaptat des del carrer fins a l’accés del museu. A la sala social s’aconsegueix, aprofitant els desnivells existents en el volum actual, una zona de llar de foc comunicada amb el jardí exterior inferior, i una sala de reunions per a l’EMD, amb accés independent, a la part alta de l’edifici.

En una segona fase de projecte es planteja desenvolupar el projecte de la plaça definida per aquests dos edificis, com a plaça pública i accessible des d’aquests dos edificis i des del nucli d’Unha.

COL·LABORADORS:

Pere Planelles, aparellador
M. A. Sala, estructura
Proyntec Aran S.L., instal·lacions
Frederic Perers, disseny d’interiors

CONSTRUCTOR: BAVER 2000, S.L.