Conjunt residencial de 44 habitatges, a Arenys de Mar (2011)

PROMOTOR: Prasa Inmobiliaria S.L.

SUPERFÍCIE: 4.919,14 m²

PRESSUPOST: 1.876.164,66 €

Degut a les característiques del terreny on s’ubiquen les edificacions, la proposta presentada desenvolupa els dos blocs situats a la plataforma més plana del solar, i pròxima al vial. La possibilitat d’un bloc lineal continu, es trenca de manera que, aprofitant la bona orientació a sud aquest bloc més petit tanca el conjunt i habilita un espai lliure comunitari exterior, que urbanitzat serveix a totes les dependències principals de cadascun dels habitatges.

El fort desnivell fa que el bloc lineal s’hagi d’esglaonar en el seu primer nucli, i el bloc més curt al nord amb nucli per a tres habitatges per replà (els altres són de dos habitatges per replà), s’esglaona una planta sencera respecte del lineal. La majoria dels habitatges són de dos dormitoris, amb un bany i una cambra higiènica, una cuina amb safareig exterior i una zona d’estar - menjador vinculat a una terrassa exterior cap a la zona comunitària.

La zona urbanitzada exterior i que serà de règim comunitari s’aterrassa de manera que es pot anar adaptant al fort pendent del solar en aquesta zona de la parcel•la més allunyada del vial. En la primera terrassa i gairebé a nivell de la planta baixa dels dos nuclis del bloc 1, se situa una piscina, mentre que a partir d’aquesta plataforma les terrasses s’esglaonen amb salts d’aproximadament 3 metres, fets amb murs de formigó vist i gabions. Els habitatges de planta baixa tenen una terrassa exterior separada de la zona de la piscina i a peu pla de l’espai interior.

COL·LABORADORS:

Miguel Calpe, aparellador
Capilla - Mónaco, estructura
Luís Carlos espinilla, instal·lacions
Alex torralba, instal·lacions

CONSTRUCTOR: CISA, Contratas e Intraestructuras, S.A.