Edifici plurifamiliar de 40 habitatges de protecció oficial, a Callús (2011)

PROMOTOR: INCASOL

SUPERFÍCIE: 4.384,00 m²

PRESSUPOST: 2.839.426,02 €

El solar presenta un fort pendent cap al sud, i al mateix temps al llarg del vial respecte del qual l’edifici en pren la seva alineació.

És per aquest motiu, que l’edifici projectat es fragmenta per tal d’anar-se adaptant a aquests condicionants. Es generen dos blocs amb dos nuclis de comunicació verticals diferenciats, un destinat a habitatges de lloguer d’uns 60 m² i l’altre bloc destinat a habitatges de venda d’uns 70 m², amb accessos independents i diferenciats (des del carrer Reverend Puigbó). Aquest dos blocs creen una androna en el punt de trencament, de manera que s’afavoreix l’assolellament a dos dels habitatges que situats en les barres a nord poden gaudir de la insolació directa requerida.

Els nuclis de distribució per planta, s’allarguen de manera que divideix en dues barres cada bloc, manifestant-se de manera clara en el tester a l’est, i que degut a la seva major longitud, en el bloc de lloguer, aquestes barres se separen. Això genera un pati interior obert, que garanteix la ventilació creuada de tots els habitatges.

La façana és composa de panells prefabricats de formigó, de planta a planta, com a mínim o fins i tot de més longitud, i que es modulen d’acord a les obertures i atenent sempre a una modulació racional en termes de sistematització mides i el seu muntatge.

COL·LABORADORS:

Jordi Lleal i Felipe Barranco, aparelladors
Boma S.L., estructura
Vertical Proxer SL, enginyeria

CONSTRUCTOR: CISSA, CONSTRUCTORA INMOBILIARIA DE SOLSONA, S.A.